Om Filiokus Media

Filiokus Media er et lite selskap med to ansatte - Marte Næss og Ole Andre Sivertsen.

Filiokus ble til i 2005 etter en tur til New York hvor Marte oppdaget to fantastiske pop-up-bøker på Museum of Modern Art, Trollmannen fra Oz og Alice i Eventyrland.

Vi skulle etter hvert bli oppmerksomme på at begge disse bøkene var bestselgere i USA dette året, og fantes i vinduene på enhver bokhandel. Tanken om at noe slik også måtte kunne selge i Norge var sådd, og etter hjemkomst kontaktet vi det amerikanske forlaget og fikk kontrakt for utgivelse for det norske markedet. Kort tid etter var Filiokus Forlag en realitet.

Siden den gang har Filiokus gått fra å være et enkeltmannsforetak til et AS, og virksomheten er utvidet til også å gjelde konseptutvikling og produksjon for flere medieplattformer som nett, TV og scene.

Marte er daglig leder i Filiokus. Hun holder for det meste i utvikling og produksjon av nye bokkonsepter, med hovedvekt på bøker som tar vare på minner. 

Ole jobber med TV, både som konseptutvikler, produsent og programleder. I tillegg er han en etterspurt foredragsholder og tekstforfatter.